Succesverhaal
2 min

ILOZ stelt jongerenambassadeur aan

"Het is tijd dat jongeren van zich laten horen, dat ze laten horen wat zij vinden van het leven in Zoetermeer en hoe zij hun toekomst in de stad voor zich zien."

Aan het woord is Jurgen van der Hel, 22 jaar en hij is de eerste Jongerenambassadeur voor de Vrede van Zoetermeer. Ambassadeurs werken aan de uitvoering het Handvest van Compassie. In Zoetermeer is dat Handvest in de Vredesweek van 2018 ondertekend door burgemeester Aptroot, en door Shamier Madhar, voorzitter van het InterLevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer (ILOZ). Het ILOZ is een platform waarin baha’í, christenen, hindoes, humanisten, joden, moslims samen werken.

Aangenaam... mijn naam is Jurgen
Jurgen was voorzitter van Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs, de belangenvereniging voor mbo-studenten in Nederland. “Ik zag daar de kracht van het mbo en die kracht is dat iedereen een kans krijgt om zich te ontwikkelen, ongeacht waar ze vandaan kwamen, wat hun verhaal was en wat ze hiervoor hadden gedaan.” Tegelijk zat hij ook in Coalitie-Y, een coalitie van verschillende jongerenorganisaties die zich verenigen en opkomen voor jongeren in Nederland. Jurgen: “Want ook landelijk bevinden jongeren zich in een moeilijke positie waar ze heel moeilijk weer uitkomen.” En in Zoetermeer? Jurgen: “Ik woon al 22 jaar in Zoetermeer en de afgelopen jaren zie ik dat jongeren worden gecriminaliseerd en de polarisatie in onze stad neemt met grote mate toe. Daarom wil ik mij komend jaar gaan inzetten op de verbinding tussen jongeren, jongeren met elkaar laten ontmoeten en ik wil de discussie aanjagen over het wonen in Zoetermeer voor jongeren en wat zij zien, horen, weten en vinden over de stad. Het is tijd dat jongeren van zich laten horen, dat ze laten horen wat zij vinden van het leven in Zoetermeer en hoe zij hun toekomst in de stad voor zich zien.”

 

Praat mee op social media met #zoetermeerinclusief

Onze partners maken ons werk mogelijk