Succesverhaal
4 min

Vredesweek Zoetermeer 2021

Zoetermeer viert van 18 t/m 26 september de Vredesweek. Check hier wat er allemaal te beleven valt!
Zoetermeer viert van 18 t/m 26 september de Vredesweek. Check hier wat er allemaal te beleven valt!

Van zaterdag 18 september t/m zondag 26 september staat Zoetermeer in het teken van de Vredesweek. De Ambassade van Vrede (ILOZ) heeft voor dit jaar weer een afwisselend en veelzijdig programma voor jong en oud samengesteld met als thema 'Inclusief Samenleven'.

Inclusief Samenleven
De pandemie heeft ons bewust gemaakt van wat echt van waarde is, en ons ervan doordrongen hoe afhankelijk we zijn van elkaar maar ook verbonden zijn met elkaar. We hebben elkaar nodig en verlangen nu meer dan ooit naar “samenleven”. Het thema van de Vredesweek is dan ook dit jaar: Inclusief Samenleven.

Het programma voor Vredesweek 2021 
Het programma biedt volop mogelijkheden om bijzondere gesprekken te voeren, vragen te mogen stellen aan mensen met andere achtergronden en ervaringen en zienswijzen uit te wisselen. Wat zijn hun opvattingen? Luister mee, praat mee, denk mee. Hoe ga jij om met verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur of religie? Zou jij jouw drijfveren willen delen? In de Vredesweek zijn er verschillende gelegenheden om met elkaar en van elkaar te leren, over hoe we anders denken, leven, werken, geloven, hopen en liefhebben. 

Enkele highlights.

  • Niemand minder dan burgemeester Bezuijen opent op zaterdag 18 september om 16.00 uur de Vredesweek tijdens de Walk of Peace bij de Oranje moskee. 
  • Op dinsdag 21 september staat een drive-in filmvoorstelling op het programma, waar de film Burden wordt vertoond. Deze voorstelling is in samenwerking met Filmhuis Cameo mogelijk gemaakt. Voor de aankoop van een enkel kaartje kan het hele gezin vanuit de auto meegenieten op het Evenemententerrein SilverDome. Voor meer informatie over de filmvoorstelling en kaartverkoop kun je hier terecht. 
  • Op woensdag 22 september wordt er een Paneldiscussie met scholen georganiseerd. Deze bijenkomst vindt plaats in het FORUM.
    Het thema van deze dag is ‘Inclusief Samenleven’. De discussie is gedreven door de filmkeuze voor de Vredesweek Burden. Het panel bestaat uit Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding, Cameo Filmhuis, Stichting Herdenking Slavernijverleden, COC Haaglanden en de ILOZ-ambassadeurs voor Vrede
  • Op zaterdag 25 september organiseert ILOZ in samenwerking met Stichting Rijkt een Jongerenfestival. Er wordt een voetbaltoernooi gehouden op het plein van Carry van Bruggehoven voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Voor de allerjongste bewoners van Zoetermeer zijn er leuke spellen en een groot springkussen. Kortom een dag vol beweging en gezelligheid!

Bezoek de website van ILOZ voor de uitgebreide activiteitenoverzicht.

Tot in de Vredesweek!  

Praat mee op social media met #zoetermeerinclusief

Onze partners maken ons werk mogelijk