Succesverhaal
4 min

Week van Respect

Dit jaar wordt voor het eerst de Week van Respect georganiseerd in Zoetermeer van 8 t/m 14 november. Lees hier wat er allemaal te doen is en meld je aan! Respectvol samenleven, doen we samen!
Dit jaar wordt voor het eerst de Week van Respect georganiseerd in Zoetermeer van 8 t/m 14 november. Lees hier wat er allemaal te doen is en meld je aan! Respectvol samenleven, doen we samen!

Zoetermeer is een actief en betrokken stad, waar geen plaats is voor uitsluiting. Samen met iedereen die maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, zetten we ons in voor een stad waar iedereen telt en ruimte is voor verschillen. 

Week van respect 

Van 8 tot en met 14 november vindt de 16e editie plaats van de Week van Respect. Respectvol samenleven begint bij kinderen, de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee. In de Week van Respect organiseren we diverse activiteiten. 

Door kinderen te inspireren en te activeren om zélf bij te dragen, bouwen we op structurele wijze aan een respectvolle samenleving. In de Week van Respect organiseert de Respect Foundation daarom, samen met partners zoals gemeenten, scholen, docenten, sportclubs, jongerenwerkers en maatschappelijke organisaties, vele gastlessen, respectactiviteiten en lesmaterialen. Zo stimuleren we jongeren actief bij te dragen aan een respectvolle samenleving waarin zij zich thuis voelen.

Het volledige programma vind je hier.

 

8 - november:       

Ingeborg ter Laak gastspreker op school

Maandagochtend gaat wethouder Ingeborg ter Laak in gesprek met jongeren over respect bij Kentalis. 

Respect dinner voor jongeren door jongeren

Op maandagavond verzorgen jongeren een grote maaltijd. De cabaretier Raoul Fatehmahomed begeleidt het dialoog over Respect. Voor aanmelden of meer informatie, bezoek ILOZ.org

18:30 inloop - DJ Michiel van der Brugge

19:00 opening - Wethouder ter Laak

19:30 dinner - multiculturele dinner

20:30 cabaratier - Raoul Fatehmahomed

21:00 dialoog - Inclusief samenleven             

9 - november: 

Shamier Madhar gastspreker op school

Dinsdagochtend gaat voorzitter van ILOZ, Shamier Madhar in gesprek met kinderen over respect.

Dialoogavond 

De oprichter van de Respect Foundation Rabbijn A. Soetendorp spreekt op dinsdag 9 november in Silverdome. Hij vertelt over zijn aangrijpende levensverhalen. Hij geeft vervolgens een aanzet voor dialoog gesprekken. 

Tijd: 20:00 - 21:30

Locatie: Silverdome, zaal Calgary

Kosten: gratis, coronapas is wel verplicht 

11- november:

Yvonne Bink gastspreker op school

Donderdagochtend gaat de ambassadeur van Vrede, Yvonne Bink in gesprek met kinderen over respect.

Inspiratie training voor (aankomende) oma's en opa's

Hoe praat ik met mijn kleinkinderen over respect, diversiteit en samenleven? Heel veel praktische tips en voorbeelden. Op 11-11 om 11 uur, Vida Niazian; karakteroloog. 

12 - november:  Burgemeerster Bezuijen gastspreker op school 

Vrijdagochtend gaat burgemeester Bezuijen, in gesprek met kinderen over respect, en wat het voor hem betekend op De Vuurtoren. 

Vooroordelen koffer 

Vrijdagochtend gaan ILOZ vrijwilligers in gesprek met kinderen over respect met stellingen uit de vooroordelenkoffer. 

Meer info: Week van Respect - 8 t/m 14 november 2021

Praat mee op social media met #zoetermeerinclusief

Onze partners maken ons werk mogelijk