Succesverhaal
2 min

Werkbezoek minister Bruins Slot aan Discriminatie.nl

Maandag 11 april jl. heeft Hanke Bruins Slot, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een werkbezoek gebracht aan de landelijke branchevereniging van de Antidiscriminatievoorzieningen. De bijeenkomst is gehouden in het stadhuis van de gemeente Zoetermeer.

Tijdens het bezoek kreeg de minister van wethouder Zorg, Welzijn, Sport &Verenigingen, Ingeborg ter Laak, een voorbeeld te zien van de lokale aanpak van discriminatie zoals deze door de gemeente Zoetermeer wordt opgepakt. Zoetermeer is een gemeente waar lokale partijen in samenwerking met Stichting iDb veel werk verzetten op het gebied van non-discriminatie, inclusie en actief burgerschap in relatie tot het bestrijden en voorkomen van discriminatie en sociale uitsluiting.

Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Stichting iDb uitleg gegeven over het project ‘Zondermeer Zoetermeer’, dat gezien wordt als een succesvol voorbeeld uit de praktijk van de gewenste lokale aanpak van discriminatie.

Tot slot ging de minister met het bestuur van Discriminatie.nl in gesprek over knelpunten die het bestuur momenteel ervaart en wat er volgens hen nodig is om de rol en positie van Antidiscriminatievoorzieningen in Nederland te versterken.

 

Praat mee op social media met #zoetermeerinclusief

Onze partners maken ons werk mogelijk