Agenda

Online lezingen Kunstgeschiedenis

Een reis door de tijd, van de Griekse oudheid tot nu

In 10 live online lezingen krijg je een overzicht van de complete kunstgeschiedenis.
Deze cursus is ten eerste bedoeld voor de beginner, voor wie een eerste kennismaking wil met de kunst. Maar ook voor gevorderden is dit een waardevolle aanvulling op wat al bekend is, omdat alle ontwikkelingen in de kunst chronologisch op een rij gezet worden.

Lezing 8: Impressionisme, expressionisme, kubisme en Surrealisme

Donderdag 10 juni 13.45-15.15u

Vanaf de tweede helft van de 19de eeuw worden kunstenaars steeds eigenzinniger: Van Gogh maakt alleen wat hij zélf wil en niet voor de verkoop. Impressionisten als Monet en Renoir schilderen hun persoonlijke versie van wat ze zien. Expressionist Matisse gaat extreme kleuren gebruiken, bij Picasso worden de vormen hoekiger en dus kubistisch. Surrealisten als Dalí en Magritte tonen al helemaal niet meer wat ze zien, maar dat wat er in hun dromen gebeurt.
Je volgt deze lezing live online en kunt deze niet later terugkijken. Je hebt alleen een computer, laptop of tablet met internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing zie je de afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien. Je ontvangt van tevoren een link waarmee je de online lezing via het programma Zoom kunt bijwonen.

Praat mee op social media met #zoetermeerinclusief
10
Jun
Voor wie:
Iedereen
Locatie:
Online
Toegang:
Meer informatie:

Onze partners maken ons werk mogelijk