Verkiezing De Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland | Zo doet u mee

10m
Scroll

De verkiezing de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is begonnen. 

 

Omdat iedereen mee moet kunnen doen in Nederland, doen alle gemeenten mee aan deze verkiezing. U kunt de gemeente Zoetermeer tot en met 30 juni beoordelen op haar toegankelijkheid.

 

De verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is begonnen. Vanaf 1 juni kunnen alle gemeenten beoordeeld worden op hun toegankelijkheid. Hoe meer aandacht de verkiezing krijgt, hoe groter de impact is die we maken. Samen maken we van deze verkiezing een succes. Dan zorgen we ervoor dat toegankelijkheid de aandacht krijgt die het verdient.

 

 

Waarom deze verkiezing?

Wij willen dat iedereen mee kan doen in onze gemeente. De verkiezing geeft ons inzicht in hoe inwoners de toegankelijkheid van Zoetermeer ervaren. We horen graag wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Door de gemeente te beoordelen op het gebied van toegankelijkheid, krijgen wij concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. 

 

Help Zoetermeer toegankelijker te maken

Wij vragen zoveel mogelijk mensen om de gemeente te beoordelen. Dat helpt de gemeente om de Zoetermeer nóg toegankelijker te maken. Woont u in Zoetermeer of komt u hier vaak? Dan horen wij graag hoe u de toegankelijkheid van de gemeente ervaart. 

 

Zo doet u mee

Het beoordelen van de gemeente gebeurt via een formulier. Deze kunt u invullen op de website Zoetermeer - verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland (link is extern). Bij een aantal gemeenten kan je het formulier ook schriftelijk invullen.

U kunt de gemeente beoordelen tot en met 30 juni 2024.

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden